vecka 37

Hej!

Just nu har vi i klassen blivit 20 dagar smartare. Varje skoldag ställer vi ett sugrör i ett glas. När vi är 100 dagar smartare måste vi ju fira det med något kul. Givetvis thar vi även delmål… Eftersom vi passerat ”20 dagar smartare” kommer vi fira det med en utflykt…

På torsdag den 21/9 tar vi tåget till Motala och besöker en lekpark. Barnen får med sig kycklingsallad, baguette och festis från skolan. Vill barnen ha med sig ytterligare fika (ej godis och läsk) så går det givetvis bra. Barnen behöver ta med sig en burk med lock att ta maten i, bestick samt en liten burk eller plastpåse att ha det smörade brödet i. Det är  bra om de tar med det till skolan så snart som möjligt och lägger i bänken. Om det är dåligt väder (dagsregn) ställer vi in resan och gör något här på skolan.

Vår skola ska vara pilotskola i projektet ”Lexplore”. Ni kan läsa mer om det på www.lexplore.se. Vi har även skickat hem pappersinformation.

Läsläxa: Barnen får ett kapitel från läseboken. De läser igenom hela kapitlet. De har markerat ett avsnitt som de ansvarar för att träna in extra bra. Den delen läser de flera gånger tills det flyter. Ni som vuxna får gärna påminna barnen om att stanna vid punkt.

Matteläxa: Denna vecka har klassen två olika läxor. Ditt barn vet vilken de har; antingen på skolplus eller på Nomp. Har man på Skolplus så får barnen hem en lapp där det står vad man ska göra samt där man kryssar i när man är klar. Nomp fungerar som tidigare, man loggar in med sitt användarnamn.

Veckans arbete:

ma: Vi jobbar för fullt för att alla barn ska kunna hela analoga klockan. Efter det börjar man jobba med digitala klockan. Under nästa vecka kommer vi att ”räkna med tid”, t.ex. Om kl. är halv 11 nu, hur mycket är klockan om 45 minuter? Vad var den för 20 minuter sedan?

sv: Barnen har tillsammans med en kamrat tränat på att skriva en sammanfattning med hjälp av givna stödord. Nästa steg är att skriva en sammanfattning själv.

mu: Instrumentkännedom samt spelat rytminstrument.

no: Vi har pratat om vad som kännetecknar en insekt (sex ben, tredelad kropp, antenner). Nu väntar vi med spänning på att fjärilarna ska komma ut ur sina puppor.

so: Vi har börjat prata om livets utveckling.

eng: Vi fortsätter med att befästa ord för saker som man gör under en dag. Vi tränar även på fraserna;

                         ”What time is it?”                  ”It is seven o’clock.”      (endast hela timmar).

Att komma ihåg vecka 38:

må: idrott (ute) Ta med burk med lock, bestick, liten plastpåse/liten burk

ti: idrott (ute)

on:

to: Utflykt till Motala. KLÄDER EFTER VÄDER!!!!

fr: Läsläxa + matteläxa

Trevlig helg!

Anneli och Caroline

 Leave a Reply