v.19

Hejsan på er!

Förra veckan blev det inte ett inlägg på bloggen pga tekniska problem. Vi tror att eleverna har väldigt god koll på vad som har skett under denna vecka som varit. Undrar ni något är det bara höra av er.

Måndag 8/5: eleverna har en ny engelskläxa, 10 nya ord. Det är frågeord, då vi i skolan har tittat och övat på hur man kan ställa frågor. Eleverna kommer att få ett litet läxförhör på det på måndag.

Tisdag 9/5: hoppas ni tagit del av månadsbrevet för maj. Där kan ni hitta att det på tisdag kommer att vara ”tivoli” på skolan under förmiddagen. Det är fritidshemmets dag och därför bjuder fritids in alla elever på skolan för lite blandade och roliga aktiviteter.

Onsdag 10/5: vi påminner igen om att uppmana era barn att gå på studiestödet. Har man varit sjuk måste man ta igen det som man har missat. Eftersom vi inte har textböcker i de olika ämnena till alla så kan vi inte skicka hem dessa böcker och därför vill vi att eleverna stannar på studiestödet och tar igen. Detsamma gäller när eleverna inte hunnit med det som ska hinnas med på lektioner. Eleverna har möjlighet att stanna och vi pedagoger finns alltid där för stöttning.

Torsdag 11/5: eleverna fick i torsdags (4/5) läxa om islam av Caroline. På torsdag kommer ett läxförhör kring det.

 

Redan nu flaggar vi för att det kommer vara ett SO-prov i religion den 8 juni. Det är ett tag kvar men så att ni är informerade om det och att det därför är viktigt att ta igen missat arbete. Caroline har endast en lektion i veckan och är man sjuk eller borta den dagen så är det viktigt att fråga en kompis, en vuxen eller att stanna på studiestödet och ta igen det.

I NO:n har vi avslutat arbetet med kroppen och har startat ämnet kemi. Vi arbetar mycket med olika egenskaper hos olika ämnen. Centrala begrepp är lösningar och blandningar.

I matte fortsätter vi arbetet med geometri men parallellt nöter vi också multiplikationstabeller. Denna veckan har vi arbetat med 6:ans tabell och nästa vecka övergår vi till 7:ans tabell. Uppmana era barn till att använda NOMP.

Viktigt!!!!!

Under veckan har vi fått kännedom om att en del i klassen använder sig av sexuella uttryck och till viss del även handlingar. Det språket är INTE okej att använda och vi på skolan har nolltolerans till detta språk. Vi skulle uppskatta om ni hjälpte oss med att prata med era barn hemma om vilket språk som är okej att använda.

Trevlig helg!

Med vänlig hälsning/Martina, Johanna, Emma och KristinLeave a Reply