Hej!

Igår, torsdag, var vi på Mantorps bibliotek och fick uppstarten till läsprojektet ”Läsresan”. Eleverna har fått välja en bok att läsa, det är mellan 5 och 10 elever som läser samma bok. Eleverna har nu tre veckor på sig att läsa ut boken, vi kommer att läsa både i skolan och hemma som läsläxa (se utskickad läxa). Om tre veckor ska vi tillbaka till bilioteket för avslutande boksamtal. Efter detta kommer eleverna också att arbeta vidare med böckerna. Detta kommer mynna ut i en utställning som kommer visas på Mantorps bibliotek i vår/sommar.

Idag har vi haft en riktigt härlig dag! Påskavslutning med tävlingen ”På minuten”, där klasser utmanat varandra, och lärarna, i olika tävlingsgrenar.

Fredag 28 april är det dags för NO-prov på kroppen. Eleverna har fått hem ett häfte idag, så möjlighet finns om de vill börja plugga nu under lovet. Annars repeterar vi inför detta efter lovet.

Efter lovet börjar vi med utvecklingssamtalen, vi hoppas att alla nu fått information om tid för samtal.

Veckan efter lovet har vi Miljövecka där vi kommer arbeta med ”Håll Sverige rent”. Bl. a. ska vi plocka skräp i tvärgrupper på onsdagen.

Vi önskar alla en skön påsk och ett härligt lov!

Emma, Johanna, Kristin och Martina

 

 Leave a Reply