v.4

Hej!

En ny vecka har passerat och vi arbetar på i full fart. Det går bra och det är bra arbetsro i klassrummen. Eleverna arbetar med filmskapande denna och nästa vecka, eleverna tycker det är roligt och de är väldigt kreativa! Här kommer lite information om kommande vecka.

måndag: filmskapande för grupp 3.
tisdag: filmskapande för grupp 1.
onsdag: geografiläxa om begrepp och fenomen som de arbetat med i skolan (se nedan). Studiestöd mellan 14-15. Tänk på att nyttja studiestödet och stötta er barn i att gå. Det går bra att arbeta både med det dagliga utvecklingsarbetet samt läxor. Det finns tillgång till datorer och lärare kommer alltid att närvara.
torsdag: filmskapande för grupp 2.
fredag: matteläxa (4:ans multiplikationstabell) och svenskläxa (eleverna får nya svenskläxan idag (20/1).

Geografiläxa till onsdagen den 25 januari
s.18-25 i geografiboken. Under de senaste veckorna har vi ingående arbetat med väder och klimat i geografin. Nu vill jag att ni hemma repeterar det vi har studerat i skolan.
Du ska kunna förklara följande begrepp och fenomen:

 • Golfströmmen
 • Hur strömmar uppstår
 • Varför en del strömmar är kalla och en del är varma
 • Grundvatten
 • Vattnets kretslopp
 • Hur vindar uppstår
 • Glaciär
 • Glaciäris som kalvar
 • Klimat
 • Nederbörd
 • Varmluftsregn
 • Frontregn
 • Bergsregn
 • Väderstrecken

Vad gäller matteläxorna som kommer vara nu ett tag framöver, är det viktigt att nöta in multiplikationstabellerna. Vi jobbar även i skolan och det är viktigt att eleverna automatiserar tabellerna i den mån de kan. Vissa tabeller är enklare än andra men de har stor betydelse för matten framöver. Stötta och heja på era barn med multiplikationerna. Använd gärna NOMP också! Utmana gärna med tid också.

Inför torsdag v.5 (2/2) vill Caroline att eleverna kollar på avsnittet nedanför inför SO-lektionen. Det har börjat med det nya arbetsområdet Vasatiden. Det går jättebra att även kolla på avsnittet under studiestödet någon av veckorna. Eleverna har fått frågor som Caroline vill att de svarar på som hör till avsnittet.

För er kännedom vill vi också informera om att vi i NO arbetar med puberteten i fall att det kommer upp några frågor och funderingar där hemma. Efter puberteten kommer vi fortsätta arbeta med kroppen.

I engelska kommer vi nästa vecka att starta ett projekt som kallas Pet Monster. Det är ett projekt där eleverna ska få hitta på deras egna husdjursmonster och skriva om den för att sedan göra en muntlig framställning. Det kommer inte vara några läxor i engelska fram till sportlovet (v.8).

Ha en härlig helg!

Med vänlig hälsning/Martina, Emma, Kristin och JohannaLeave a Reply