v.49-50

Hej!

Under denna vecka har eleverna fått möjlighet att sätta sig in i kunskapskraven ytterligare. Eleverna har nu fått börja arbeta med deras Heja-häften. Från och med nu kommer eleverna kontinuerligt arbeta med häftet efter avslutat arbetsområde. Under tiden eleverna har jobbat med Heja-häften i veckan, har det pågått betingsarbete i klassrummet. Eleverna har arbetat på bra! Mycket fokus har varit på ett grammatikhäfte i svenska. Vi jobbar på ordentligt med grammatiken så att testet nästa vecka går bra!

Idag har eleverna haft NO-prov och även fått gå tipspromenad tillsammans med förskoleklassen, för att samla in en bokstav till som behövs i julkalendern. Idrotten uteslöts idag då Mats hade annat på schemat. Vi hade målarstund och pratade om kommande julshow.

v.49
Eleverna inte någon eng-läxa. Fokus blir på svenskatestet som kommer att vara på torsdag (8/12). Vi kommer under hela veckan fortsätta jobba vidare med grammatik och repetera det som vi har lärt oss. Ett tips för er där hemma är att förhöra era barn på ordklasser, de har all information i deras svenskahäften. Eleverna tar med det hem på fredag (2/12). Dessutom har www.ur.se ett program som heter Grammatikbolaget som eleverna kan titta på.

v.50
Sista hela veckan innan eleverna går på jullov. Det är vi, tillsammans med årskurs 2 som kommer att hålla i skolans årliga julshow (kommer vara 21/12). Vi kommer öva på under veckan, framförallt på allsångerna som vi ska sjunga tillsammans. Vissa i klassen kommer även att vara presentatörer för julshowen.

På torsdagen (v.50 den 15/12) kommer eleverna ha ett prov i historia med Caroline. Det kommer vara ett prov om medeltiden. Eleverna har arbetat på hela hösten med detta arbetsområde.

 

Med vänlig hälsning/Martina, Emma och KristinLeave a Reply