v.48

Hejsan!

Veckorna rullar på och snart har ytterligare en vecka passerat. Igår var det öppet hus och tack till er som deltog och kom hit! Igår skrev eleverna prov i samhällskunskap och eleverna tyckte det kändes bra!

Under nästa vecka kommer vi att arbeta med betingsjobb, dvs olika färdiga uppgifter för att vi under dagarna ska arbeta mer ingående med kunskapskraven. Vi kommer tillsammans med eleverna visa på hur de ligger till i de olika ämnena och vilka kunskapskrav i respektive ämne som vi bedömt och arbetat med. Det kommer framöver bli ett kontinuerligt arbete med dessa så kallade ”Heja-häften” för att göra eleverna ännu mer medvetna om deras egna lärande. Dessa betingsjobb kommer att ske under tisdag, onsdag och slutet på fredagen.

Eleverna kommer inte att få någon ny engelskläxa nästa vecka utan det blir fokus på No-prov och kommande sv-prov. Eleverna kommer nämligen att ha ett test på grammatiken vi har arbetat med under lektionerna ett tag nu. Testet kommer bli den 8/12. Eleverna kommer arbeta med det hela nästa vecka och kommer kunna ta hem det vi arbetat med! Tips är att kolla på Grammatikbolaget (vi har även gjort det i skolan, men för lite repetition är det ett bra program på 10 minuter).

Onsdag den 30/11 är det Klämmanråd på skolan.

På fredag nästa vecka är det NO-prov som ni vet. Inget nytt för eleverna utan vi hoppas att det fungerar bra!

Med vänlig hälsning/Martina, Emma och Kristin

 Leave a Reply