v.46

Hejsan!

Hoppas ni hade en härlig ledighet och att ni nu är redo för andra halvan av hösterminen. Hoppas ni tagit del av novemberbrevet som vi skickade med hem innan lovet, där finner ni de viktigaste som sker i november månad. Ytterligare en vecka har passerat och den har varit händelserik. Eleverna deltog i onsdags i ”Vi i femman”. Eleverna tyckte själva att det var väldigt roligt och vissa frågor var till och med väldigt enkla. Jättebra!

Eleverna fick ingen engelskläxa denna vecka utan vi vill att eleverna lägger all fokus på läsningen hemma. Hoppas det går bra! I skolan läser eleverna i mängder. Glöm inte att det alltid finns tillgång till nya böcker här i skolan, läser de ut en av hemläsningsböckerna kan de ta med den tillbaka till skolan och byta ut mot en ny.

Under kommande vecka ser schemat relativt vanligt ut. Det som avviker är att Guldbollen infaller på fredagen (18/11). Årskurs 5 kommer att spela mellan tiden 11.00-12.30! Eftersom det är guldbollen så har eleverna ingen vanlig idrott den dagen.

På måndag är absolut sista chansen till att lämna in GOTD som eleverna själva har arbetat med. De flesta har lämnat in, men de elever som inte har måste bli färdiga under helgen och skicka in/ta med på måndag.

Eleverna kommer att få en ny engelskläxa på tisdag, kapitel 9 i Magic 5. Andra elever har läxa i ”my favorite food” (eleverna har själva koll på vilken läxa de har). Läs och försök återberätta texten så tydligt som möjligt är ett tips! Vi har även läsperiod kommande vecka också, fortsätt läsa och motivera era barn till läsning! Läsning är viktigt! Läsprotokollet ska lämnas in på fredag (18/11).

Med vänlig hälsning/Martina, Emma och Kristin

 Leave a Reply