Höstlov och v.45

Hej!

Nu har eleverna gått sista dagen innan höstlovet och det har varit en intensiv och bra start i årskurs 5. Idag har eleverna fått med sig ett novemberbrev hem, där kan ni hitta information kring stora saker som kommer att ske under november. Igår, torsdag, fick eleverna också med sig böcker, läsprotokoll och information kring den intensivläsningsperiod som vi kommer att ha hemma under v.45-46. Vi skickade med det hem redan nu för att öka möjligheterna för läsning under lovet.

v.44 har eleverna höstlov och är därför lediga hela veckan.

v.45 startar som sagt intensivläsningsperioden hemma. Se till att läsning sker så mycket som man bara möjligt, men minst 10 tillfällen under dessa två veckor. Under vecka 45 kommer eleverna inte att få någon engelskläxa. Vi kommer starta det nya arbetsområdet kring media, reklam och tidningar i engelska efter lovet.

Onsdagen den 9/11 kommer eleverna att delta i ”Vi i femman”. Kolla gärna nyheter och diskutera hemma! Ni kan gå in och läsa mer om tävlingen på: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3033&grupp=21756&artikel=3152257

Matteprovet som vi hade under denna vecka gick jättebra! Kul att se!

Skickar även med länken från Östgötatidningens reportage från veckans arbete om syntfåglar. Eleverna var jätteduktiga med allt kopplande och lödande.

http://ostgota.lokaltidningen.se/video-femmor-skapar-elektronisk-fagelsang-/20161027/artikler/711029987/2002

Vi ses igen på måndag den 7/11! Hoppas ni får en skön ledighet!

 

Med vänlig hälsning/Martina, Emma och KristinLeave a Reply