v.38

Hejsan!

Under dagen idag har den årliga klasskampen mellan årskurs 5 och 6 genomförts. Eleverna startade dagen med att springa/promenera så  många varv man orkade i skogen. Vi räknar därefter ut medelvärdet av båda klassernas sprungna varv. Medelvärdet för klassen blev hela 7,59 varv per elev, ett helt otroligt resultat! Det blev med en liten marginal  mot 6:orna (7,46) som vi tog hem segern och kommer därför en dag framöver bli bjudna på lite fika.

Idag har eleverna även skrivit ett NO-prov under förmiddagen, det har gått bra.

Under kommande vecka är det föräldramöte på måndag, 18.00 i matsalen på skolan.
Vi hoppas alla har noterat det och att så många som möjligt kan komma! Annars är det inget annat som är avvikande från det ”vanliga” schemat. Kolla även föregående inlägg om klassföräldrar.

Fredag den 23/9 är sista dagen att lämna in lapp inför utvecklingssamtal, vi saknar några!

Den nya engelskaläxan till tisdag är lite olika beroende på i vilken bok man arbetar. Vi lämnar nu över mer och mer ansvar till eleverna. Det eleverna kan göra, som vi får påminna varandra om, är att skriva in läxorna i planeringsboken. Det är därför viktigt att planeringsboken alltid ligger i väskan.
Magic 6 – kapitel 2
Magic 5 – kapitel 4
Lösblad om hur man beskriver sin familj – viktigt att fokusera på att presentera detta muntligt. Viktigt att kunna orden som finns med på pappret.

 

Med vänlig hälsning/ Martina, Emma och Kristin

 Leave a Reply