v.37

Hej!

Veckorna rullar på i ett väldigt högt tempo. Det är så kul! Hoppas allt fungerar bra där hemma också! Idag gick årets Klämmanlopp av stapeln och under veckan har vi uppmärksammat olika funktionsvariationer i samband med att Paraolympics dragit igång. Eleverna har fått prova åka rullstol bland annat, dessutom har vi pratat en hel del om olika funktionsvariationer. Idag på Klämmanloppet fick de testa en del av dessa, exempelvis att sitta i rullstol, att vara blind eller att vara hörselskadad. Dagen avslutades även rullstolsbandy mellan lärarna och 6:orna, där resten av skolan hejade på!

Hoppas ni tagit del av septemberbrevet som vi skickat med hem under veckan. Där hittar ni viktiga datum under september. Utvecklingssamtalslappen är också utskickad, glöm inte fylla i så många tider som ni kan så underlättar det för oss! Ni får tillbaka en bestämd tid när vi har satt ihop ett schema.

Lite information om händelser i september:

Tisdagen den 13/9 är vi klasslärare iväg på kurs och Caroline och Johanna kommer att ta hand om lektionerna under dagen.

Fredagen den 16/9 har vi ett litet biologiprov på temat svampar som vi arbetat med under de första veckorna.
Årliga tävlingen mot 6:orna, kom ombytta på morgonen!

Måndagen den 19/9 har vi föräldramöte. Vi startar kl.18.00 och håller på som längst till 19.30 Vi kommer att vara i Klämmesstorpsskolans matsal. Vi önskar er alla varmt välkomna!

Under vecka 37 kommer det också bli en tävling under fredagen (16/9). Det är en årlig tävling mellan årskurs 5 och 6 och som brukar ske under Klämmanloppet. Eftersom Klämmanloppet i år sker på lite annorlunda vis så blir tävlingen framflyttad till kommande fredag. Eleverna kommer då också ombytta direkt på morgonen (OBS! idrotten uteblir INTE, så ta med ombyte!). Tävlingen går ut på att man ska springa så många varv som möjligt tillsammans. Den klass som springer flest varv blir bjudna på fika av den andra klassen.

Vi har fått tagit del av vad som sker uppe på Eftis efter skolan. Här kommer lite kort info om vad som händer under olika dagar (från och med måndag 12/9):
Måndagar: Junk med Karin och A-K samt matlagning/bakning med Agnes. Måndagsmixen
Tisdagar: Musik med Markus samt Drömrum med Karin.
Onsdagar: Musik med Markus och skytte med Nisse.
Torsdagar: Fotouppdraget med Coffe och Leif.
Fredagar: Fredagskul

Med vänlig hälsning/Martina, Emma och KristinLeave a Reply