v.22

Hej!

Vi vill börja med att skicka ett tack hem till er vårdnadshavare för att vi fick låna era barn en heldag – det blev en toppendag på Kolmården! Allt flöt på exemplariskt och vi hoppas och tror att alla hade en bra dag. Vi njöt av värme och en gnutta sol emellan molnen och vi råkade bara ut för några få regnstänk.

Nu är det inte många dagar kvar av det här läsåret. Nästa vecka påbörjas sista fullständiga veckan innan det är dags för nedtrappning och avslut av årskurs 4 under vecka 23.

På fredag 3/6 kommer det att vara en nobelmiddag där vi kommer bjudas på trerättersmiddag av eleverna i årskurs 6. Vi kommer att knyta ihop temat ”vett & etikett” som eleverna har arbetat med under hela läsåret. Prata gärna ihop er hemma om vad som är god ton vid en finare middagsbjudning och vad gott bordsskick innebär! 😉

Ni glömmer väl inte klassfesten på onsdag!?

Nu har de allra flesta haft sitt utvecklingssamtal. Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över.

 

Arbete v.22

SV/SO: jobba på med Den magiska dörren, sammanfatta de 25 GOTD vi haft under året – placera ut på en karta.                                                                                                                                                                                              Litet förhör i samhällskunskap; begreppsförståelse och begreppsanvändning kopplat till ekonomi (privat- och samhällsekonomi).                                                                                                                                                                      Det ekonomiska kretsloppet (för repetition se: https://www.youtube.com/watchv=w9uxHIluI5s och https://www.youtube.com/watch?v=hVlvyiXeMnk)

ENG: elever kommer öva på sina dramatiseringar så att de kan redovisa under v.23. Det är jättekul att se elevernas engagemang och utveckling i engelska när de får fullfölja ett sådant här projekt.

MA: vi kommer avsluta arbetet med bråk och kommer därefter göra repetition av det vi har arbetat med under vårterminen.

NO: teknik

 

Trevlig helg!

/Martina, Linda och EmmaLeave a Reply