V. 18

Hej!

Eleverna var superduktiga på tipspromenaden i torsdags. Vi insåg att de kan såååå mycket mer än det som efterfrågades på de 12 frågorna – bra med så livsviktigt ämne! Efter tipspromenaden bjöd brandmännen på saft och bulle.

I måndags delades lappar om samtalstider ut. När vi spikat tider skickar vi hem lappen igen med markerad tid. Håll utkik i väskan och på bloggen!

I torsdags skickades en inbjudan till familjekvällen den 1/6 hem.

Som ni nog vet är det en kortvecka nästa vecka, i och med Kristi himmelsfärd (ledigt to-fr).

Från och med vecka 19 kommer eleverna att ha idrott utomhus. Eftersom det så kallade ”aprilvädret” säkert kan hänga i en bit in i maj gäller det att tänka på kläder efter väder 😉

Under v. 19 påbörjas utvecklingssamtalen. Dessa löper på ca tre veckor framöver. Vid utvecklingssamtalet fokuserar vi på måluppfyllelsen i de olika ämnena och tankar om utvecklingsområden för varje enskild elev. Vi skriver också en plan för vad eleven ska utveckla och hur det kan göras. Har ni något särskilt utöver detta som ni skulle vilja samtala om så hör gärna av er till oss innan. Kanske behöver vi hitta tillfälle för ett längre samtal än 25 minuter?

Arbete v. 18

ENG: påbörjat ett grupparbete som kommer mynna ut i en dramatisering. Eleverna har fått olika sagor som vi kommer arbeta med fram till sommaren, vi kommer både fokusera på muntligt och skriftligt arbete.

MA: vi fortsätter arbeta vidare med geometri och har börjat prata om skala och vinklar, vilket är områden som jag uppfattat att eleverna har det lite kämpigt med.

SV: avsluta arbetet med att dramatisera (händelseförlopp i en text, notis), påbörja kap. 5 av Den magiska dörren.

SO: avsluta religionsarbetet.

Läxor v.19

Ons 11/5: Eng-läxa, repetition av enkla meningar.

 

Trevlig helg!

/Linda, Martina och Emma

 Leave a Reply