V. 17

Hej!

Oj vad tiden går fort när man har roligt! Bara en vecka kvar av april och sedan återstår inte jättemånga skolveckor innan vi tar sommarlov. Vi ser fram emot tiden som återstår och vill ta vara på den på allra bästa sätt.

Under onsdagens städdag plockade klassen totalt ihop ca tre säckar skräp i skogen, vilka miljöhjältar! På torsdagen källsorterades sedan skräpet. Idag, fredag 22/4, är det den så kallade Earth day (Jordens dag). Den har funnits i en hel del länder sedan 1970, för att uppmärksamma världens miljöproblem.

I samband med städningen av skogen hittades ett tält med lite tillhörigheter i. Eftersom skolan inte tycker det är en passande plats för ett tält kontaktades polisen. Inget brottsligt har begåtts men vi har förstått att det cirkulerat en del rykten om att tältet innehöll diverse obehagliga saker, vilket inte var fallet.

Ni fick väl hem lappen med information om och inbjudan till Vårelden den 29/4?!

 

Vecka 17

Pågående arbeten fortsätter i alla ämnen under veckan (se tidigare planering, v. 16). En hel del tid kommer också att ägnas åt elevutvärderingar av den gångna terminen samt arbete med att stärka kunskaper om brand och olyckor. Den 28/4 hoppas vi att alla i klassen känner sig väl förberedda. Då deltar vi i tävlingen Mjölby 4:an genom tipspromenad på morgonen (tänk på kläder efter väder ;-)).

 

Läxor v. 18

onsdag 4/5: ett arbetsblad i engelska, repetition kring sådant vi redan har arbetat med.

 

Trevlig helg!Leave a Reply