v.16

Hej!

Ännu en fartfylld vecka med händelserika dagar har passerat! Vi är i full gång med övningar inför Mjölby 4:an som äger rum den 28 april (tipspromenad som testar kunskaperna i hur man kan göra om brand eller någon olycka inträffar mm). Dessutom är det full fart med övriga ämnen och eleverna gör ett väldigt bra jobb!

Under vecka 16 är det röd grupp som kommer att åka till Fenomenmagasinet på fredagen (22/4). Även de ska ta med en tom matlåda, bestick och eventuellt en extra vattenflaska.

Kommande vecka har vi en miljövecka på skolan, då vi kommer att fokusera lite extra mycket på miljö och eleverna kommer på ett eller annat sätt få arbeta med återvinning. Spara gärna några tomma mjölkförpackningar som eleverna kan ta med till skolan, även med kork! Skölj gärna ur och låt torka innan. Vi kommer under veckan också hjälpas åt med att städa skolgården genom att plocka skräp.

Vi har fått information om att en föräldragrupp planerar en gemensam aktivitetskväll för barn och vuxna i klassen den 1/6, kul! Mer information om detta kommer.

Vi har fått kännedom om att det cirkulerar löss på skolan och önskar att alla går igenom och luskammar barnen hemma.

Arbete v.16:
SO: vi kommer under veckan träna på och genomföra ett prov (muntlig diskussion) om syskonreligionerna (främst kristendom); ursprung, gemensamt, symboler, heliga skrifter, heliga byggnader etc. Vi utgår från en rad frågeställningar som eleverna fått på lösblad (ta hem och repetera om du känner att du behöver). Målsättningen är att eleverna ska kunna berätta om religionerna och använda sig av stödfrågor, bilder och centrala begrepp.

SV: fortsatt arbete med notiser (= en kortare nyhet, ibland bara några få meningar. Den ger bara de viktigaste fakta till en händelse, till exempel svaren på frågorna: var? när? varför? hur? vad? och vem?)

ENG: vi kommer avsluta arbetet om engelsktalande länder och påbörja ett projekt om engelska sagor.

MA: vi kommer fortsätta arbeta med division och  multiplikation. Eleverna har under den gångna veckan fått genomföra ett prov för att vi tillsammans ska kunna se vilka områden vi behöver arbeta vidare med.

NO: Från frö till frö – elevernas växter växer och frodas för fullt!

 

Läxor till v.17:

måndag 25/4: ett arbetshäfte om ”En olycka händer så lätt” som handlar om brandsäkerhet (inför Mjölby 4:an)

onsdag 27/4: ett arbetsblad i engelska som handlar om kroppens delar.

 

Trevlig helg önskar Linda, Martina och EmmaLeave a Reply