V. 7

alla%20hjärtans%20dag

Hej!

Den här veckan har eleverna bekantat sig med lärarstudenten Louise. Hon kommer att hålla i flera av engelsklektionerna under kommande vecka och veckan efter lovet.

Eleverna har under veckan arbetat i grupp med en uppgift som handlar om att bli säker på årstider, månader, kvartal och datum (födelsedatum), något vi märkt behövde repeteras.

Har ni tänkt på att det har varit ”Vänliga veckan” den gångna veckan? Vi har inte berört det närmare eftersom vi hoppas på att allas vår avsikt är att alltid vara så vänliga och omtänksamma vi kan. 😉 Men än är det inte för sent att göra extra godhjärtade saker just den här veckan!

På fredagen pysslade vi lite inför Alla hjärtans dag .

Vecka 7 är sista veckan som Eldin går i vår klass. Efter lovet börjar han på en annan skola. Vi önskar honom stort lycka till!

Påminn gärna barnen om att lämna in ”läsprotokollet” i början av vecka 7! Fortsätt hemskt gärna att mana till läsning hemma, det gör barnen bara gott!

Arbete v. 7

SV/SO: göra klart en serie om Jesus död (fokus påsken = kristen högtid) med text och bild (informationskällor; olika texter, film, bilder, genomgång av lärare), arbeta med etiska begrepp så som jämlikhet, jämställdhet, moraliska frågor, solidaritet, kränkning, mobbning och empati.

SV: bli klar med kapitel 4  av ”Den magiska dörren” (text+bild).

ENG: arbete med prepositioner.

MA: avslutar arbete med kalenderåret och börjar arbeta mer med tidtabeller.

NO: avslutar arbetet med väder och inleder arbete med meteorologi.

 

 

en-gyllene-regel2

Under religionsarbetet och arbetet med etik/rätt och fel kommer vi också beröra vad Den gyllene regeln är och innebär.

Läxor till v. 9

Onsdag 2/3: eng-läxa. Prepositioner som eleverna arbetar med under veckorna 6, 7 och 9. Eleverna får med sig ett papper hem under kommande vecka.

Trevlig helg!

/Martina, Linda och Emma

 Leave a Reply