V. 5

Hej!

Den här veckan har vi haft besök av Ung scen öst. Vi kommer att ingå i ett projekt, som ”teaterskola”. Vi kommer att få ta del av hur en föreställning växer fram och sedan även gå och se föreställningen samt få gå ”back stage”. Spännande!

Den 27 januari har det som bekant varit Förintelsens minnesdag. Vi uppmärksammade detta genom en utökad Grej of the day. Fokus har varit på att förstå vad Förintelsen är/var och försöka förstå hur det kunde hända samt förstå hur viktigt det är att det inte glöms bort. Vi har också pratat om ”hjälpare” som Raoul Wallenberg. Det väcks förstås många frågor i samband med detta så prata gärna vidare även hemma om det finns behov.

Vi har bett eleverna att ta hem skridskor från skolan. Förhoppningsvis blir det tid för mer is och skridskoåkning innan vintern är slut men för stunden kan vintersportgrejer stanna hemma.

Veckan och fredagen avslutades med gemensam dans (Just dance), med hela toppenklassen i åk 4!

Arbete v. 5

SV: Vi kommer att fortsätta arbetet som är igång (se förra veckans planering). Vi spinner också vidare på Förintelsen med film om Raoul Wallenberg och diskussion om begrepp som civilkurage samt arbete med värderingsövning (SV/SO).

SO: vi avrundar arbetet med vikingatiden.

ENG: Vi kommer att arbeta med olika sagor och eleverna kommer avsluta sina sammanfattande text om Max’s Movie. Eleverna har nu fått inlogg på ”grammar to go” på internet. Det är samma användarnamn och lösenord som det är till Magic digitalt. www.studentlitteratur.se
Elevernas användarnamn och lösenord är samma. klämman + en bokstav innan eller efter ordet.

MA: Vi har nu gjort ett test som är till för mig för att se på vilken nivå eleverna ligger på i förhållande till vad de ska ligga på i årskurs 4. Det ser bra ut! Kommande vecka kommer vi även att påbörja matteboken 4B.

NO: Fysik – arbete med väder

 

Läxor till 6:

Onsdag 10/2: Eng-läxa: glosor + text (kapitel 24 i Magic!)
hurricane – orkan
island – ö
holiday – semester
sea – hav
little – lite
why – varför
what’s happening? – vad är det som händer?
I’m going to find out – jag ska ta reda på det
understand – förstå
that – den
strong – stark
destory – förstöra
business – affär
nasty – elaka

 

Trevlig helg!

Linda, Martina och EmmaLeave a Reply