V. 4

Hej!

Eleverna i 1:an och 4:an fick alla mycket beröm efter den väl genomförda storsamlingen på torsdagsförmiddagen. Det bjöds bl.a. på dans, sång och filmklipp av och med eleverna. Kul att se så många engagerade och ansvarsfulla elever. Bra jobbat!

Skärmklipp

Den här veckan drog studiestödstid igång igen och fortsätter så kommande onsdagar kl. 14-15. Vi uppmanar eleverna att använda tiden till arbete som de är igång med i skolan men kanske inte hunnit bli klara med, repetera sådant vi arbetat med under veckan eller arbeta med läxor.

Nästa vecka drar läsprojekt hemma igång. Eleverna har fått ut lite kortfattad information om det på ett papper, med plats för att notera datum+signatur för varje lästillfälle. Alltså uppmanar vi till så mycket läsning som möjligt hemma de kommande tre veckorna! De flesta har kunnat låna med sig bok ifrån skolans bibliotek. Det är förstås också helt ok att välja en kapitelbok hemma.

På torsdag v. 4 återupptas simträningen, så ni som vet att ni fortsätter, ta med badkläder.

Vi passar på att påminna om ”Säker på nätet-föreläsningen” för föräldrar  på måndagkväll, som ni kunde anmäla er till innan jullovet.

På skolan finns anslag uppsatta om att det är disco i Kyrkans hus den 29/1.

 

Arbetet v. 4

SV: Fortsätta arbetet med återberättande text – arbetshäfte

Nytt kapitel av Den magiska dörren (miljöbeskrivningar, skrivregler)

SO: Vi repeterar och testar om ni känner er säkra på:

  • de olika tidsperioderna i kronologisk ordning
  • hur vi kan veta så mycket om vikingatiden som vi gör
  • vad historiska källor är och hur de kan användas
  • vilka spår vi ser av historia/vikingatiden än idag
  • att använda historiska begrepp
  • resonera om religionens betydelse, asatro, och vikingarnas världsbild

MA: Vissa elever har fått med sig matteboken hem för att slutföra 4A-boken. Under kommande vecka arbetar vi med diagnostiska uppgifter kring taluppfattning.

ENG: Vi arbetar med frågeorden samt diskuterar singular och plural.

NO: Fysik – värme

 

LÄXOR TILL V. 5

Onsdag: Eng-läxa, frågeord och uppgifter i Grammar to go, s. 24-25.

Fredag: Ma-läxa, träna enheter. Eleverna kommer att få ut ett häfte med enhetsträning. Till vecka 5 vill jag att eleverna ska ha gjort halva häftet, till och med uppgift 5. Resterande del av häftet vill jag att eleverna gör klart till fredag vecka 6. Det finns utmanande uppgifter och de uppgifterna är frivilliga.

 

Läsprojekt v. 4, 5, 6

 

 

Trevlig helg!

Linda, Martina och EmmaLeave a Reply