V. 3

Hej!

Vi har haft en bra start på den nya terminen. Förutom arbetet i de olika ämnena har vi börjat förbereda för Kramens dag nästa vecka, då vi tillsammans med 1:orna håller i en gemensam samling för alla på skolan. Vi tar med oss citat som ”A hug a day keeps the doctor away” och ”Det bästa med kramar är att man kan inte ge en utan att också själv få en”. 😉

Trots kylan är det flera som valt att åka skridskor på lunchrasten, kul! Idag, fredag, fick eleverna med sig nya scheman hem.

Inom kort drar vi igång ett läsprojekt som innebär lästräning även hemma under tre veckor. Mer information om det kommer!

Också i engelskan fokuseras lite extra på läsförståelse genom att inleda nästan varje engelskpass med att läsa och arbeta med korta texter, ”active reading”.

I och med Kramens dag på torsdag utgår idrotten då, alltså behövs inga idrottskläder.

Arbetet v. 3

SV: fortsatt arbete med återberättande text.

SO: fortsatt arbete med vikingatiden, bl.a. fokus på vikingarnas världsbild. Här täcker vi också in en del i religionen som handlar om att kunna beskriva viktiga kännetecken inom fornnordisk mytologi – asatro.

ENG: arbete med grammatik samt läsförståelse.

MA: vi fortsätter arbete med geometri och enheter, vi kommer även att arbeta med stapeldiagram. Eleverna kommer så småningom få hem matteläxa i form av att arbeta och befästa de olika enheterna och dessa omvandling.

NO: fysik

 

LÄXOR till v. 4

Onsdag: eng-läxa, glosor + text kapitel 18.

story – berättelse
factory – fabrik
tables – bord
chairs – stolar
pushes – drar
poor – fattig
evening – kväll
rich – rik
ill – sjuk
pay – betala
a lot of – mycket
each one – var och en

Trevlig helg!

Hälsningar Linda, Martina och EmmaLeave a Reply