V. 51

Hej!

Nu är vi nära jul och ett för eleverna välförtjänt jullov. Terminen har gått fort och varit väldigt trivsam med hela klass 4. Vi har sagt det förr men understryker igen att det totalt sett är en mycket arbetsvillig och studiefokuserad klass, vilket gagnar dem alla. Vi har hunnit med att jobba med en hel del, befäst kunskaper samt lagt grund för det fortsatta arbetet.

Under den sista veckan kommer vi fortsätta med/göra klart en del påbörjade arbetsuppgifter, julpyssla, se på film och utvärdera den gångna terminen på olika sätt. Vilka tankar, önskemål, förväntningar finns hos eleverna inför vårterminen?

Eleverna har ingen idrott under vecka 51.

Den gemensamma avslutningen på skolan är på förmiddagen fredagen den 18/12. Därefter har vi aktiviteter i klassen. Eleverna slutar sedan efter lunch kl. 12.30.

På torsdagen 10/12 delade vi ut en inbjudan med rubriken Barns säkerhet på nätet. Ni som har barn på skolorna i Mantorp bjuds in för att lyssna på en föreläsning om vad barn och ungdomar gör på Internet. Det kommer bl.a. pratas om: Ask.fm, KiK, Snapchat, Facebook, Instagram, CS, WOW, MSP m.fl. Passa gärna på!

Datum: Måndag 25 januari              Tid: 18.30                          

Plats: Aulan på Vifolkaskolan 7-9

Anmälan: Senast onsdag 17 december

 

Arbetet v. 50

SO/SV: Sällskapsspel om vikingatiden, Den magiska dörren.

MA: Fortsätta med geometriska figurer och kommer skapa vissa geometriska figurer.

ENG: Kolla färdigt på Max’s Movie. Engelskatesten är nu rättade och klara, eleverna har visat på bra resultat!

NO: Avslutar arbetet med vatten genom ett NO-prov.

Trevlig helg!

Linda, Emma & Martina

 

 Leave a Reply