v. 50

Julkalender

Julkalender med gran av klassens händer och uppmuntrande ord till var och en, från klasskompisarna!

Hej!

Ännu en vecka har susat iväg. Vi vill börja med att tacka alla för en fantastisk adventsmarknad. Vilket engagemang från alla skolans elever och även föräldrar (en hel del personal har också jobbat hårt ;-). Vilka fina konstverk man t.ex. åstadkommit på fritids och vilket härligt teaterspel, sång och musik från våra fyror! Alla lussekatter som åk 4 sålde tog slut och några elever lyckades även på annat sätt samla in pengar till Musikhjälpen. Alla som ville/kunde var på ett eller annat sätt delaktiga! Många bäckar små…

Det visar sig att alla inte alltid är helt säkra efter arbete i skolan och sedan läxa hem (eng-glosor, sv-ord). Vi har läxor som vi bedömer är viktiga att träna och automatisera hemma i lugn och ro. Vi tänker att de inte ska kräva vuxenstöd hemma. Till eng-läxan får eleverna alltid med ett träningsblad som stöd och när det gäller svenskan har vi pratat om att det är viktigt att läsa orden flera gånger samt skriva dem flera gånger. De kan med fördel också tänka in dem i passande meningar (behöver inte skrivas och lämnas in dock). Ett tips om man vill bli förhörd på sv-orden men inte har någon som kan hjälpa för stunden: spela in orden på en smartphone eller surfplatta och förhör dig sedan. Möjligheten att utnyttja studietiden på onsdagar kl. 14-15 kvarstår förstås.

Det var terminens sista simning i torsdags också. Nästa vecka är därmed ingen simning utan vanlig idrott. På fredag kommer det att vara luciafirande på skolan och därför blir det ingen idrott för årskurs 4 på fredagen.

 Arbete under v. 50

SO: vikingatiden, förutsättning för vikingatågen; skeppsbyggarkonst.

SV: göra klart från v. 49, Den magiska dörren

ENG: Avsluta texten om sig själv och renskriva på datorn. De som inte hinner renskriva uppmanar jag att stanna på studietiden eller ta hem texten och renskriv på dator hemma. Vi fortsätter kolla på Max’s Movie. Jag kommer även nästa vecka att kolla av huruvida eleverna uppfyllt de förmågor som vi arbetat med under hösten.

MA: Vi arbetar vidare med geometriska figurer, area och omkrets.

NO: Vi repeterar kring temat vatten inför det stundade kemiprovet. På måndag får eleverna med sig det material som de behöver för att själva kunna repetera det vi har arbetat med. Kemiprovet kommer vara tisdagen 15 december.

Läxor till v. 51

Måndag 14/12: Sv, träna stavning (20 ord – se även lösblad som skickas hem i början av v. 50).

å-ljudet

 1. bakom
 2. borg
 3. gott (smaskigt)
 4. gått (gå-gått-gick)
 5. hoppa
 6. kola
 7. kol
 8. kort
 9. kotte
 10. kål
 11. lov
 12. moln
 13. måste
 14. någon
 15. plåster
 16. påsk
 17. son
 18. sova
 19. stopp
 20. åska

 

Trevlig andra advent!

Hälsningar Linda, Martina och Emma

 

 

 

 

 Leave a Reply