v. 47

Hej!

Den här veckan avslutades med bl.a. Guldbollen på förmiddagen. Tre matcher för killaget respektive tjejlaget. Det var en bra stämning när matcherna spelades, både på planen och läktaren. De i klassen som inte spelade hejade istället fram klasskompisarna för fullt.
Sist på dagen drog vi lott om vinsten bland de som samlade läspoäng under lovet. Två elever gick hem med två biokort vardera.

I veckan har flertalet i klassen genomfört sin redovisning om en hobby/intresse. De som inte hunnit får fortsätta nästa vecka. Bra jobbat! På grund av tidsbrist ställde vi in Grej of the day den här veckan, men tar nya tag igen nästa. Ledtråden är ”Tjejer som tar i med full kraft…”

Nästa vecka har vi aktiviteter med fadderbarnen i 1:an på tisdagen. På fredagen är det Barnkonventionens dag och den inleder vi gemensamt, hela skolan. Därmed blir det ingen idrott på fredagen.

Vi påminner om att lappar inför hälsokontroller lämnas så snart som möjligt, så att vi kan vidareförmedla till skolsköterskan Kerstin.
Arbete v. 47:

SV: göra klart redovisningar, jobba med instruerande text, repetera ordklasser.

SO: nu är det dags att träna på att placera/peka ut så många av Sveriges 25 landskap som möjligt (det blir också läxa till måndag v. 48). Vi jobbar med landskap i skolan och hemma kan man träna med t.ex.: Skolplus, Seterra (sök på ”seterra online”), med en kartbok eller med kartan eleverna fått i skolan. Valfri utmaning: träna på en större stad i varje landskap.

NO: Emma är på utbildning under nästa vecka och därför fortsätter ”tema vatten” v.48.

MA: Vi inleder nästa vecka med fortsatt arbete i multiplikation och vi kommer även börjar diskutera kring begreppet ”uppskatta”.

ENG: Vi arbetar vidare med att skriva en text om sig själv och sin familj så välutvecklat som de bara kan. Eleverna kommer även fortsätta titta vidare på Max’s Movie.

Läxor till v. 48:

För att se läxor som ska vara förberedda/tränade till nästa vecka, v. 47, ber vi er kolla tillbaka på förra veckans blogginlägg. Vi skriver numera in kommande läxor, mer än en vecka framåt, i varje blogginlägg. Eleverna har också börjat klistra in fler planeringsblad åt gången i Planeringsboken, för att kunna ha lite mer framförhållning. Vi förtydligar hela tiden i skolan vilka läxor som är till denna eller nästa vecka. Vid behov låt barnen också gärna kolla blogginläggen.

Måndag 23/11: SO-läxa, träna så många landskap som möjligt (totalt 25 landskap, minst 12) t.ex. på Skolplus, Seterra (sök på ”seterra online”), med en kartbok eller med kartor eleverna fått i skolan. Förstås har eleverna möjlighet att stanna kvar efter skolan och låna datorer.

Onsdag 25/11: Eng-läxa

Årets månader och säsonger.

January – januari
February – februari
March – mars
April – april
May – maj
June – juni
July – juli
August – augusti
September – september
October – oktober
November – november
December – december

spring – vår
summer – sommar
winter – vinter
autumn – höst

Ma-läxa 25/11: En ny sida i multiplikationshäftet.

 

Vi önskar er en trevlig helg!

/Martina, Linda och EmmaLeave a Reply