V. 45

Hej!

Vi avslutande vecka 43 med att fokusera på de så väldigt viktiga och värdefulla orden: hej, tack, förlåt, hjälpsamhet. Eleverna diskuterade i tvärgrupper, åk 4-6, utifrån små filmsnuttar som vi lärare gjort. De fick tycka och tänka i massor, vilket de gjorde väldigt bra med kloka tankar. Vilka härliga fyror, femmor och sexor vi har förmånen att träffa! Nu gäller det bara för oss alla att verkligen använda oss av ord och handling på bästa sätt.

På fredagen fick eleverna i åk 4 fortsätta på samma tema och filma små dramatiseringar, som sedan spelades upp i slutet av dagen. Vi kommer även följa upp dessa filmer efter lovet.

Nu är alla elever väl värda ett härligt höstlov! Men vi hoppas också att alla är taggade för att fortsätta läsa även under ledigheten – tänk LÄSLOV lika mycket som höstlov! Bli en ”LÄSLOVER” 😉 Se mer via länk http://läslov.se/

Eleverna utmanas i poängjakten; läs och samla poäng, de i fyran som läst allra mest (samlat flest poäng – se lösblad) är med i utlottningen av ett pris (två personer kommer att kunna vinna).

Vi har inga direkta läxor under lovet men har uppmanat eleverna att ta hem och t.ex.:

  • repetera ämnen/arbetsområden för att känna sig mer säker (ta t.ex. med skrivböcker/läroböcker hem och läs igenom)
  • jobba på för att komma mer i fas, i t.ex. Språkskrinet.
  • fortsätta läsa på olika sätt, en kvart om dagen (vi skickar med en utmaning).

Eleverna har erbjudits ett frivilligt häfte inom multiplikation som man kan arbeta med på lovet. Eleverna har själva fått välja om de ville ha häftet eller inte.

Uppdatering om vad som gäller arbetet under v.45 kommer på måndag (2/11).

Ha en bra vecka! Hälsningar Linda, Martina och EmmaLeave a Reply