V. 38- v.39

Hej!

Då har ännu en vecka gått av årskurs 4! Vi tycker oss allt mer och bättre lära känna alla härliga elever i klassen. De visar en positiv vilja och inställning att arbeta och utvecklas under lektionerna.

Ni har under veckan fått ut tider för utvecklingssamtal och vi är tacksamma om eleverna lämnar lappen åter senast den 25/9.

På måndag börjar vi med fadderverksamhet med årskurs 1. Det samarbetet kommer sedan löpa på med jämna mellanrum under läsåret.

Onsdag 23/9 är det Klämmanrådet kl. 18.30 (Skolråd).

Ni glömmer väl inte mötet för er vårdnadshavare (”föräldramöte”) på måndag den 28/9 – välkomna! Lämna lappen åter senast den 23/9.

På torsdag och fredag v.40 är det studiedagar.

Nu och framöver är det inomhusidrott som gäller (kom ihåg inneskor). Om annat bestäms så meddelar Mats barnen och oss om det.

Arbetet under v. 39:

MA: Vi arbetar vidare med addition och subtraktion. Vi övar mycket på uppställningar i subtraktion. Nästa vecka kommer en läxa med uppställningar i subtraktion. 7:ans multiplikationstabell övas för fullt. Eleverna har bra koll på tabellerna men vi behöver automatisera kunskapen lite!

ENG: Läxförhöret på onsdagen gick bra och eleverna hade koll på veckans dagar. Dessutom fick eleverna svara muntligt på de personliga pronomen som de hade i läxa! Nya läxan tills på onsdag 23/9 är 10 meningar som eleverna fick med sig hem idag. Det handlar om ”är”. Vi har arbetat mycket med det på lektionerna så det är inget nytt! Kolla även baksidan på läxan där varje elev har fått varsitt inlogg till en internetsida. www.readtheory.org

Alla elever har olika användarnamn men lösenordet till alla är Klämman1

Det är läsförståelseövningar och jag kommer kunna följa varje elevs utveckling och resultat.

SV: Vi tränar bl.a. på att skriva text i brevform, lång och kort vokal och pratar om när det ska vara en eller två konsonanter.

Vi tränar nya ord (stavning) – läxa till måndag v. 40:

  1. ytterligare
  2. bästa
  3. göra
  4. oktober
  5. åtminstone
  6. cykel
  7. gjorde
  8. jämföra
  9. riktigt
  10. äldre

SO: Begreppsförståelse, kopplat till demokrati och demokratiska beslut (direkt demokrati, representativ demokrati, ordförande, sekreterare, justerare, dagordning, talarlista, protokoll, röstning, majoritet). Arbetsområde om Sveriges geografi.

NO: Fortsatt arbete med allemansrätten.

Trevlig helg! /Linda, Emma och Martina

 

 Leave a Reply