v.35

Hej!

Tyvärr har vi haft lite problem med bloggen och kunde därför inte uppdatera i fredags som utlovat. Nu har det löst sig och därför kommer nu ett inlägg som skulle publicerats i fredags!

Det har varit en positiv första vecka på det nya läsåret. Vi lärare är supernöjda med era barns arbete och ser än mer fram emot tiden som ligger framför oss. Framför allt att få lära känna eleverna allt mer och möta dem med det de behöver. Successivt får vi grepp om vilka utmaningar var och en behöver ha från oss. Vi kickar igång denna vecka med nya utmaningar och möjligheter med start på måndag med skolfotografering.

De olika ämnena har dragit i gång och för att ni lättare ska följa med i skolarbetet, kommer det att uppdateras på bloggen vad gör i några av de olika ämnena.

Matte: Multiplikationstabellerna och denna vecka kommer vi även att börja arbeta med taluppfattning. Det innebär att eleverna ska kunna förstå tals uppbyggnad och vårt talsystem.

So: Inleds med ämnet geografi och arbete med kartan. Eleverna ska lära sig att använda en karta och dess symboler, samt lära sig de fyra väderstrecken.

Sv: I SV jobbar vi med olika uppgifter kopplat till läsa, skriva, samtala. Vi har börjat arbeta med arbetsboken Språkskrinet som en del i undervisningen.

No: Inleds med ämnet biologi och arbete med temat skogen.

Eng: Eleverna ska öva på att samtala på engelska. Vi kommer att arbeta med texter för att eleverna tydligt ska få höra hur engelskan uttalas. Vi kommer även att arbeta med att kort kunna presentera sig själv på engelska.  Denna vecka kommer även att läxor delas ut i engelska, främst engelska begrepp som vi samtidigt arbetar med under lektionerna för ett bättre befästande av begreppen.  Läxan i engelska kommer att vara onsdag-onsdag.

Slöjden har fortfarande inte startat eftersom vi väntar på de nya lärarna. Under tiden utnyttjar vi tiden på annat vis, exempelvis genom att lära känna eleverna och även få grepp om vilka utmaningar varje elev behöver.

Vi återkommer med mer information under veckan och utvärderar även veckan på fredag igen.

Mvh /Martina, Emma och LindaLeave a Reply