Nytt läsår och nya lärare

Hej!

Vi hoppas att er sommar varit fantastisk och att ni har hunnit njuta mycket. Vi nya lärare i årskurs 4 tänkte fortsätta med användning av denna blogg för att hålla er därhemma informerade om vad som sker i skolan. Ni har igår (måndag 17/8) fått hem ett infobrev om vad som sker just nu och där ni även tagit del av våra mejladresser. Ni fick även ett schema och information om att mattiderna blivit tidigarelagda. OBS!!!!! Ett nytt schema kommer hem denna vecka med några få förändringar. Vi lyckades att senarelägga maten till klockan 11.30. Vi ansåg detta som bästa alternativ för undervisningskvaliteten på eftermiddagarna. Det är mycket för även oss nya lärare och ibland blir det knasigt. Gamla schemat kan med andra ord slängas och ni kommer inom snart få tillgång till det nya schemat som gäller.

Måndag och tisdag har handlat om att lära känna varandra och vi har inte börjat med några lektioner enligt schemat ännu. Planen är att vi imorgon (onsdag, 19/8) småstartar med ”ordentliga lektioner”, det vill säga att vi följer det nya schemat.

Bloggen kommer från och med denna vecka uppdateras varje fredag om inget oväntat inträffar. Ni kommer, som tidigare nämnt, kunna ta del av vad vi arbetar med i de olika ämnena samt få annan viktigt information den vägen. En första viktigt information är att det är skolfotografering på måndag (24/8) direkt på morgonen. Dessutom kommer det finns möjlighet till extra studietid på onsdagar framöver, med start nästa vecka (26/8). Tiden för studietiden är mellan 14.00 och 15.00 och där kommer alltid närvara en lärare.

Idag fick eleverna en ny planeringsbok som kommer att användas varje vecka. Eleverna kommer att skriva i det som sker under veckan, möjliga läxor/prov och dylikt. Lektioner med annan lärare än Martina, Emma och Linda kommer också skrivas ut. Exempelvis att idrotten ligger torsdagar och fredagar och det startar redan denna vecka. Idrotten är utomhus fram till annan information förmedlas.

Är det något som ni undrar över så hör av er till någon av oss på mejlen som ni fick tillgång till på infobrevet. 🙂

Vi ser verkligen fram emot ett nytt läsår med nya utmaningar och lärorika lektioner.

/Martina, Emma och LindaLeave a Reply