vecka 20

Hej!

Vi hade en trevlig dag på länsmuséet i tisdags. Inga problem att åka tåg med 43 st. 🙂

Till nästa vecka (22/5)har barnen två läxor. Den ena är att intervjua någon äldre person om deras uppväxt. De får med sig intervjufrågor hem. På baksidan finns instruktioner till den andra läxan som är att berätta om det vi har arbetat med i temat Östergötland.

Veckan som kommer:

måndag den 18/5 är det studiedag.

tisdag kommer Linda Geewe (som de ska ha i åk 4) och hälsar på klassen. Denna dag är det också bra att ha med sig en burk/bytta samt bestick inför resan till Tåkern. Bra att sakerna finns här redan på tisdag, ifall någon glömmer…. På onsdag morgon går barnen och hämtar sin lunch från skolköket.

Onsdag – Resa till Tåkern. OBS! LÄMPLIGA KLÄDER OCH SKOR! VID MINSTA RISK FÖR REGN – REGNKLÄDER OCH STÖVLAR! Det gör inget om packningen blir stor för vi har tillgång till bussen hela dagen. Det är en stor fördel att ha ryggsäck. Barnen får med sig lunch här ifrån skolan. Vi åker först till Rökstenen och sen vidare till Tåkern och Alvastra. Vid Naturrum finns möjlighet att köpa glass m.m. så de som vill kan ta med sig en peng (max 50 kr, gärna i mindre valörer). Det är bra att ha med sig extra fika, frukt och dryck för det är en lång dag. Vi beräknar att vara tillbaka ca 14.45. Det är alltså en längre skoldag!

Torsdag: Det är uteidrott. Kläder efter väder.

Trevlig helg!

Anneli och CarolineLeave a Reply