vecka 19

Hej!

Sedan ett par veckor tillbaka har vi samarbetat med Bosse Asplund (arbetar i kommunens resursteam) när det gäller det sociala samspelet mellan barnen i klassen. Vi arbetar på olika sätt med hur man t.ex. tilltalar varandra (ordval, tonläge), vad är ”bus”/skoj för olika personer (Är det kul för ALLA?), Vem avgör vad som är kul? Vem har man ansvar för? (Att inte lägga sig i konflikter som du själv inte är inblandad i.), Vad är lättast att förändra? – mitt eller andras beteende/tänk. Många ler igenkännande under övningarna. 🙂

I fredags hade vi besök av Kristofer Gustafsson som har illustrerat en bok som heter ”Monster och vidunder”. Han berättade om olika monster och chimärer, d.v.s. varelser som består av flera olika djur. Barnen fick sen klippa och klistra och göra egna chimärer. Vill man veta mer om monster så finns boken att köpa eller att låna på biblioteket.

Viktigt att komma ihåg nästa vecka:

tisdag nästa vecka (12/5) åker vi till länsmuséet i Linköping. Vi kommer att åka dit med ett tåg som går 9.00. Vi behöver då gå ifrån skolan ca. 8.30. INNAN vi går till tåget ska barnen gå till köket och hämta sin lunch som vi ska ha med. De behöver därför ha med sig en matlåda att ta den i. Det är bra om de tar med sig matlådan redan på måndag för då kan vi hjälpa de som t.ex. åker buss, att hämta mat på morgonen. Det är bra om alla andra barn har möjlighet att komma hit lite tidigare (8.10), så att de hinner hämta sin mat. Barnen får gärna ha med någon extra frukt och dryck.

På torsdag och fredag är vi lediga.

Redan nu kan vi tala om att vi åker till Tåkern, Rökstenen samt Alvastra onsdag den 20 maj. Vi beräknas vara tillbaka på skolan ca 14.45-15.00, det blir med andra ord en lite längre skoldag. Bra att veta för er som åker buss. Vi återkommer med mer information nästa vecka.

Denna kortvecka är läxfri.Leave a Reply