vecka 17

Hej!

Idag får barnen med sig lappar hem med tider till ett avslutande ”avstämningssamtal”. Vi vill att ni ringar in de tider ni kan och lämnar tillbaka lappen senast nu på måndag den 27/4.

På måndag är vi inbjudna till Fkkl som ska spela upp en musikal för oss.

Vi har repeterat världsdelarna och Nordens länder. Nu kommer vi att arbeta vidare med Östergötland. Vi arbetar med några fåglar som finns här och hoppas sen på att vi kan få se några av dem när vi åker till Tåkern och Omberg den 20 maj. Vi har också börjat träna lite på Sveriges landskap. Målet är inte att de ska kunna var alla landskap ligger men några stycken (8 st). Detta är en av veckans läxor. Barnen går in på www.skolplus.se och loggar in med:

anv.namn: klämmestorp

lösenord: kratta

De väljer sen ”övriga ämnen” och skrollar ner till geografi. De väljer ”Sveriges landskap”. Alla börjar med nivå 1, d.v.s. 8 landskap. Känner de att de kan dem bra och vill gå vidare så gör de det.

I engelskan lär vi oss ord för kläder samt tränar på hur man säger ”är” på engelska. Vi rabblar följande: I am, You are, He is, She is, It is. Veckans läxa är också engelska. Den får de hem på ett lösblad (De ska lära sig några ord -uttala, skriva, översätta- samt träna på att läsa text.)

I NTA:n har vi planterat ärtor i olika sorters jord för att se var de växer bäst samt studerat jordarternas förmåga att hålla kvar vatten.

På onsdag har vi öppet hus i klassrummen kl. 14.10-16.30. Då har ni föräldrar möjlighet att komma in och ta del av barnens nationella prov. De ligger i två plastfickor i bänken. Vi finns på plats om ni undrar över något. Barnen har redan tagit del av resultaten.

Samma kväll, kl. 18.00,  är ni välkomna på våreld.

Trevlig helg!   Anneli och Caroline

 

 Leave a Reply