Information vecka 9

Hej!

Här kommer det sista veckobrevet i pappersform. Från om med fredag vecka 10 är planen att klassens blogg ska vara igång. Vill du redan nu ta en liten ”förhandstitt” (trots att den inte är helt klar) så hittar du den här: www.klamman05.skolbloggen.se

Vi har ännu inte fått in svarstalonger från alla angående bloggen men vi utgår ifrån att de som inte har svarat har tillgång till dator och kommer att ta del av informationen på bloggen kontinuerligt.

Under vecka 10 och 11 kommer vi att ha en läsperiod i klassen. Eleverna kommer att få en plastficka med texter och instruktioner idag fredag den 27/2. Under den här perioden kan eleverna också vid behov få repetitionsuppgifter i matten. Vi håller nu på och repeterar inför nationella proven. Om vi då märker att det är vissa områden som behöver repeteras så gör vi det i skolan men de kan även få med någon uppgift hem för att det ska befästas ordentligt.

Vi har i veckan börjat med NTA-temat ”Jord”. Barnen kommer att undersöka vad jord består av och hur fröns grobarhet och plantors utveckling beror på i vilken jord de växer. Under hela temat följer de också hur maskar bearbetar de kompostpåsar de ställt i ordning i början av temat.

Att komma ihåg vecka 10:

torsdag: idrott

fredag: idrott + ta med plastfickan med läsläxan.

Trevlig helg!

Anneli och CarolineLeave a Reply